У Харкові всупереч рішенню Кернеса декомунізували райони та вулиці

У Харкові всупереч рішенню Кернеса декомунізували райони та вулиці

Фото: УНІАН

Нові назви отримали також станції метро. 

Глава Харківської ОДА Ігор Райнін підписав розпорядження про перейменування низки районів та вулиць в рамках закону про декомунізацію  всупереч рішенню міської ради.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

За документом, були перейменовані низка районів міста: Жовтневий став Новобаварським, Комінтернівський – Слобідським, Фрунзенський – Немишлянським,  а Червонозаводський – Основ'янським.

Нові назви отримали і станції метрополітену: Маршала Жукова – Палац спорту, Метробудівників імені Ващенка – Метробудівників, Площа Повстання – Захисників України, Пролетарська – Індустріальна, Радянської Армії – Армійська.

Також був перейменований один парк,  52 вулиці, провулки та площі.

Примітно, що у листопаді 2015 року мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що не виноситиме на розгляд сесії перейменування п'яти  районів Харкова і обіцяв вивчити думку громадськості із цього приводу, пише УНІАН. Він зазначив, що переважна більшість харків'ян нібито  проти перейменовування.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада проголосувала за декомунізацію та перейменування низки населених пукнтів  України. До списку потрапили також міста із окупованого Криму та Донбасу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація