У Херсоні затримали провокатора, який хотів влаштувати кривавий теракт на День міста

У Херсоні затримали провокатора, який хотів влаштувати кривавий теракт на День міста

СБУ вдалося попередити теракт у Херсоні. Ілюстрація / Фото: espreso.tv

У чоловіка знайшли вибухові пристрої та тротилову шашку з детонатором.

Під час святкування Дня міста в Херсоні міг статися кривавий теракт із численними жертвами, але цього не допустили. СБУ дізналася про наміри провокатора і затримала його.

"У результаті перевірки інформації, яка надійшла на цілодобову "гарячу лінію", співробітники СБУ затримали місцевого мешканця, який запланував цю диверсійну акцію. Під час обшуку у автівці затриманого вилучено вибухові пристрої, тротилову шашку з детонатором. У помешканні цього громадянина виявлено записник із списком так званих "тітушок", яких у січні-лютому цього року автобусами возили  до Києва для участі в Антимайдані", - уточнили в прес-центрі СБУ.

Чоловіка затримали, відкрили кримінальне провадження.

У силовому відомстві наголосили, що "ця група зловмисників (антимайданівці з блокнотного списку) також розфарбовувала у кольори російського прапору будівлі та паркани у центрі Херсона. Під час розмальовування у "триколор" зупинок міського транспорту правоохоронці затримали двох місцевих мешканців – 1961 та 1991 років народження. Стосовно цих осіб міліція склала протоколи про адміністративні порушення".

Нагадаємо, херсонці облаштовують бомбосховища на випадок агресії Росії.

Херсонці вийшли на марш миру

Херсонці вийшли на марш миру

Повʼязані теми:

Наступна публікація