У Херсоні затримали віце-мера і чиновника міськради, які вимагали "відкати" від підприємців

У Херсоні затримали віце-мера і чиновника міськради, які вимагали "відкати" від підприємців

Фото: Юрій Луценко /Facebook

Посадовців упіймали на хабарі у 80 тисяч.

У середу, 28 вересня, у Херсоні через хабар були затримані в.о. заступника міського голови Аркадій Підлісний та заступник начальника міськдепартаменту ЖКГ Віктор Трамбовецький.

За  фактом корупційної діяльності розслідування проводить СБУ в Херсонській області спільно з обласною прокуратурою, повідомили у прес-службі Херсонської міськради, передає УНІАН.

Було встановлено, що корупціонери вимагали за допуск до до виконання робіт на об'єктах Херсонської міськради  від керівника ТОВ "Будмікс-Південь" Олексія Рибакова 81 тисячу гривень. Трамбовецький виступав у злочині посередником.

Наразі  затримані перебувають у слідчому ізоляторі.

Своєю чергою, Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що депутати промишляли тим, що вимагали з підприємців міста 15% "відкат" за оплату виконаних робіт. 80 тисяч гривень хабара стали для них останніми.

Нагадаємо, що силовики затримали на хабарі прокурора відділу Генпрокуратури та його поплічника - адвоката, які вимагали велику суму від підприємця. Про це написав на своїй сторінці у Facebook генпрокурор України Юрій Луценко. За словами Луценка, затримані хабарники вимагали від підприємця 200 тисяч доларів за закриття кримінального провадження та зняття арешту з вилученого майна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація