У Кабміні хочуть зробити всіх українських медиків військовозобов'язаними

У Кабміні хочуть зробити всіх українських медиків військовозобов'язаними

Українські лікарі можуть стати військовозобов'язаними / Фото: Getty Images/Fotobank

Подібні зміни ініціюють Міноборони та Міністерство охорони здоров'я.

В Україні, яка, за словами президента Петра Порошенка, готова до повномасштабної війни з Росією, всі лікарі можуть стати військовозобов'язаними.

Відповідні зміни до законодавства щодо військового обов'язку серед усіх медичних працівників ініціюють Міністерство охорони здоров'я та Міноборони, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами в.о міністра охорони здоров'я України Василя Лазоришинця, медичний персонал буде братися на військовий облік за профілем підготовки та включатися до мобілізаційного резерву.

"До сьогодні залишається неврегульованим питання участі цивільних лікарів у наданні допомоги військовим пораненим в зоні АТО. Ми зіткнулися з проблемою, коли хірурга вищої категорії документально оформляють як фельдшера, як нижчий медперсонал. Так не має бути і ми цю ситуацію виправимо у найближчий час", - повідомив він.

Також Лазоришинець поінформував, що останні шість років у більшості медвузів не було військових кафедр і на сьогодні наявні прогалини з відповідними знаннями серед цивільних лікарів, однак, за словами очільника Міністерства, вже підготовлені відповідні нормативно-правові акти, які врегулюють це питання.

Нагадаємо, раніше в РНБО запевнили, що четверта хвиля мобілізації поки не планується.

Повʼязані теми:

Наступна публікація