У "карантинному" Харкові люди ігнорують наказ чиновників одягати маски

У "карантинному" Харкові люди ігнорують наказ чиновників одягати маски

У "карантинному" Харкові люди ігнорують наказ чиновників одягати маски

У Харкові в середу перший день карантину

В місті від ускладнень грипу вже померли п'ятеро людей.

Грип збирає нові жертви в України. Від вірусу вже померли 122 людини, а загальна кількість хворих наближається до 2,8 млн чоловік, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Середа стала першим днем карантину в школах Харкова. Хоча, за даними медиків, епідеміологічний поріг у місті не перевищений.

Налякані повідомленнями про поширення вірусу батьки й без того почали перестраховуватися та не пускати дітей до школи. Близько третини учнів в останні дні пропускали заняття не з причини хвороби.

У Харкові підтверджені п'ять випадків смерті від ускладнень після грипу. Санітарно-епідеміологічна служба зобов'язала в місцях скупчення людей носити маски.

Виконання цього розпорядження пообіцяли контролювати. Однак наразі у Харкові масковий режим не помітний.

Скільки триватиме карантин – ніхто сказати не може. Рішення про поновлення навчання у школах чиновники прийматимуть, як тільки захворюваність зменшиться.

Як повідомлялося, у загальноосвітніх закладах міста Харкова з 27 січня призупинено навчальний процес. Відповідне розпорядження підписав міський голова Геннадій Кернес.

Як повідомлялося, напередодні, 25 січня, школярі Харківської області залишилися вдома через складні погодні умови. За розпорядженням керівника облдержадміністрації у школах області призупинився навчальний процес, щонайменше, на три дні. Посадовець порадив міським головам міст обласного значення прийняти такі самі рішення.

Тим часом в інших регіонах України призупиняють навчальний процес через загрозу поширення грипу. Так, 17 січня були скасовані заняття в Херсоні. Майже одночасно карантин було оголошено в Тернополі. Із 16 січня школярам заборонено відвідувати школи в Києві. Про карантин одночасно з Харковом оголосили й у Львові.

Попри це, поширення вірусу стримати не вдалося. 26 січня міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі заявив, що в Україні почалася епідемія грипу. Всього на той момент заразилися 2,6 млн чоловік, а померли 83 людини.

Тим часом медики попереджають про можливу другу хвилю грипу в лютому. Про це повідомив на брифінгу головний санітарний лікар Києва Олег Рубан. Цього разу йтиметься про інший штам грипу.

Кореспондент ТСН Світлана Федчун

Від вірусу грипу вже померли 122 людини

Від вірусу грипу вже померли 122 людини

Повʼязані теми:

Наступна публікація