У Києві кабінет судді у справі ГРУвців закидали "коктейлями Молотова"

У Києві кабінет судді у справі ГРУвців закидали "коктейлями Молотова"

У Києві кабінет судді у справі ГРУвців закидали "коктейлями Молотова"

Кабінет судді згорів / Фото: МедиаЗона

Документи, які були у приміщенні, знищені. 

Сьогодні, 8 квітня, у Голосіївському суді Києва невідомі за допомогою коктейлі із запальною сумішшю підпалили кабінет головуючого судді у справі російських ГРУвців Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва.

Про це повідомляє "Медиазона" із посиланням на головного військовго прокурора України Олексія Матіоса.

За його словами, інцидент трапився близько 2:45 ночі. Група  із принаймні п'ятьох чоловіків зайшла до внутрішнього подвір'я судової установи та кинула три пляшки із запальною сумішшю у будівлю. Один запальний "коктейль" потрапив до кабінета судді Миколи Дідика.

"Кабінет та приймальня вигоріли повністю, все, що там було з документальних матеріалів, також знищено, однак це не має ніякого значення. Не сподівалися, що це буде так зухвало зроблено, але ми припускали збереження матеріалів кримінальної справи", - наголосив Матіос.

При цьому, за його словами, документи у справі Єрофеєва та Александрова не ушкоджені, призначене засідання відбудеться. Внаслідок інциденту постраждалих немає.

До пошкодженого кабінету журналістів не пустив керівник апарату суду Ігор Гончаров. Він підтвердив, що документів у справі ГРУвців у кабінеті не було.

"Всі документи зберігаються в канцелярії суду, в кабінеті ніяких документів, які стосуються документообігу суду, не зберігалися", - каже Гончаров.

Нагадаємо, російські ГРУвці були затримані 16 травня біля міста Щастя Луганської області. Під час перестрілки з українськими військовими був вбитий боєць 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов, а Олександр Александров та Євген Єрофєєв отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де їм зробили операції.

Російських військових в Україні звинувачують в участі в терористичній організації. Наразі Александров перебуває у лікарні, а Єрофєєва перевели в СІЗО. В СБУ заявили, що затримані ГРУвці обміну не підлягають і постануть перед судом.

Під час допитів полонені військові наполягали на тому, що є чинними бійцями спецназу ГРУ Росії і виконували завдання Міноборони РФ, проте вже на суді від цих свідчень відхрестились.

Повʼязані теми:

Наступна публікація