У Києві між прихильниками "торнадівців" та поліцейськими відновилися сутички

У Києві між прихильниками "торнадівців" та поліцейськими відновилися сутички

Фото: Громадське ТБ

Правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Біля будівлі Оболонського суду Києва, де слухається справа 10 бійців розформованї роти "Торнадо" відновилися сутички між прихильниками підозрюваних та правоохоронцями.

Мітингувальники, серед яких були люди із символікою батальйонів "Айдар" і "Донбас", перекрили дорогу поблизу будівлі суду. Правоохоронці спробували відтіснити демонстрантів, у хід пішов сльозогінний газ, передає Громадське.

Також сутичка спалахнула, коли народні депутати разом із журналістами намагалися пройти до зали суду.

Активісти вимагають, щоб суд над бійцями "Торнадо" був відкритим і до зали засідань впустили журналістів. Народний депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко заявив, що мітингувальники не припинять блокувати будівлю суду, доки не буде ухвалене рішення про відкрите засідання, передає Еспресо.TV.

Нагадаємо, спецроту МВС "Торнадо" передислокували з Луганської області на базу МВС у Боярці на початку осені 2015 року, після того, як 17 червня 2015 року в Луганській області затримали кількох бійців "Торнадо", включаючи командира роти Руслана Онищенко.

18 червня 2015 року голова МВС Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти.

10 березня 2016 року було затримано замкомбата роти Миколу Цукура та бійця Іллю Холода. 7 жовтня 2015 року при спробі затримання був убитий боєць роти Віталій Дьякон з позивним "Товстий".

Наразі 11 бійців "Торнадо" утримуються у Лук'янівському СІЗО Києва.

За словами головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, затримані бійці підозрюються у викраденні людей в зоні АТО і тортурах. У "Торнадо" звинувачення військового прокурора відкидають.

Сльозогінний газ, покришки та сутички з правоохоронцями: триває засідання у справі бійця батальйону "Торнадо"

Сльозогінний газ, покришки та сутички з правоохоронцями: триває засідання у справі бійця батальйону "Торнадо"

Повʼязані теми:

Наступна публікація