У Києві погрожували підняти у повітря винищувачі, щоб повернути в аеропорт білоруський літак

У Києві погрожували підняти у повітря винищувачі, щоб повернути в аеропорт білоруський літак

У Києві погрожували підняти у повітря винищувачі, щоб повернути в аеропорт білоруський літак

Фото: Бєлавіа

Поліцейські затримали одного з пасажирів.

21 жовтня літак "Боїнг 737-800" білоруської авіакомпанії "Бєлавіа", що виконував рейс за маршрутом "Жуляни" - Мінськ, повернувся в аеропорт вильоту на вимогу української сторони.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті компанії.

Згідно з повідомленням, о 15.25 літак зі 136 пасажирами і 6 членами екіпажу вилетів з аеропорту "Жуляни". Через 10 хвилин, за 50 км до входу в повітряний простір Білорусі, командиру авіалайнера надійшла вказівка від диспетчера повітряного руху районного центру "Київ" про негайне повернення в "Жуляни". У разі невиконання команди обіцяли підняти винищувачі, повідомляє "Бєлавіа".

Літак повернувся в київський аеропорт. Після посадки з борту повітряного судна українські поліцейські зняли одного чоловіка, який виявився громадянином Вірменії.

Після дозаправки о 16.37 літак знову вилетів у Мінськ і благополучно там приземлився. В "Бєлавіа" відзначають, що українські правоохоронці відпустили затриманого, і він в той же день о 19.00 вилетів в Білорусь.

Авіакомпанія заявила, що має намір вимагати з ДП "Украерорух" відшкодування витрат, пов'язаних з поверненням літака до міжнародного аеропорту "Жуляни".

Своєю чергою, в "Украерорусі" заявили, що літак повернули в аеропорт вильоту на вимогу Служби безпеки України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Там уточнили, що в "Украерорух" надійшла інформація від СБУ про необхідність повернути літак авіакомпанії "Бєлавіа" на аеродром вильоту. Ця вимога була виконана. Цю інформацію також підтвердили в прес-службі Міністерства інфраструктури України. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація