У Києві розпочалося формування Державного бюро розслідувань

У Києві розпочалося формування Державного бюро розслідувань

У Києві розпочалося формування Державного бюро розслідувань

У Києві формують ДБР

Новий орган перебере на себе велику частину повноважень прокуратури.

Конкурсна комісія з обрання керівного складу майбутнього незалежного слідчого органу Державного бюро розслідувань зібралася на своє перше засідання. До комісії делегують по троє учасників президент, уряд та парламент, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Натепер лише Верховна Рада зволікає зі своїми представниками. Однак комісія уже легітимна і може розробляти критерії і правила відбору керівного складу Держбюро розслідувань.

Одна з його функцій – за хабарництво ДБР може розпочати розслідування проти працівників Антикорупційного бюро. А загалом може проводити слідство за підозрою у злочинах, які скоюють високі чиновники, судді, прокурори і правоохоронці. Але лише ті, які не стосуються корупції.

Майбутня слідча структура повністю забере функції розслідування у прокуратури.

"Для нас дуже важливо, що це буде незалежний орган, який буде проводити ефективне розслідування. Бо ми років десять говоримо, що прокуратура має виконувати лише функцію представництва інтересів держави в суді, а слідство повинно знаходитись у незалежного органу", - пояснила перший заступник міністра юстиції Наталя Севостьянова.

Як уже повідомлялося, 29 лютого на позачерговому засіданні Кабінету міністрів затвердили членів конкурсної комісії, які обиратимуть директора Державного бюро розслідувань. Від уряду до комісії увійшли перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова, перший заступник міністра внутрішніх справ Катерина Згуладзе та нардеп Антон Геращенко.

Відбулося перше засідання щодо складу Державного бюро розслідувань

Відбулося перше засідання щодо складу Державного бюро розслідувань

Повʼязані теми:

Наступна публікація