У Києві створять спеціальні пункти зі снігоплавильними камерами

У Києві створять спеціальні пункти зі снігоплавильними камерами

Фото: УНІАН

Технологія передбачає використання тепла стічних вод.

Білоруські фахівці допоможуть облаштувати "Київавтодору" у столиці спеціальні камери для плавлення снігу. Про це йдеться в офіційному листі комунальної корпорації на запит депутата Київради Олександра Пабата, опублікованого на його сторінці в Facebook.

Згідно з наданою інформацією, наразі сніг, прибраний з київських вулиць, вивозиться до пустирів. Таких тимчасових місць для накопичення снігу на період 2016-2017 всього 32.

Мінські фахівці проведуть консультації київським комунальникам щодо створення спеціальних снігоплавильних камер, в яких сніг буде танути за рахунок стічних вод. Як стверджує "Київавтодор", це допоможе зменшити негативний вплив на довкілля.

"Принцип дії такого пункту заснований на тому, що тепло стічних вод (середня температура стоків навіть взимку +16...+18 градусів) дозволяє розтоплювати сніг, який потрапляє в снігоплавильні камери. Тала вода, що утворюється, по колекторах потрапляє на каналізаційні очисні споруди, де проходить повний цикл очищення. Таким чином, утилізація снігу на стаціонарних снігоплавильних пунктах дозволяє істотно зменшити негативний вплив на навколишнє середовище", - йдеться у листі.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко доручив прибрати вулиці столиці від снігу до вівторка, 10 січня. Проте в Україні продовжує вирувати негода, по всіх регіонах країни 10 січня очікуються морози, а в центральній частині пройдуть сильні снігопади.

ДТП, затори та кучугури снігу: ситуація у Києві у перший робочий день

ДТП, затори та кучугури снігу: ситуація у Києві у перший робочий день

Повʼязані теми:

Наступна публікація