У Києві судитимуть військових з СБУ та Міноборони за держзраду

У Києві судитимуть військових з СБУ та Міноборони за держзраду

Фото: УНІАН

Всі вони не прибули з анексованого Криму для подальшого проходження служби на материковій частині України.

В Україні за зраду та дезертирство заочно судитимуть трьох військовослужбовців з Служби безпеки України та двох з Міністерства оборони України.

Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

У відомстві зазначили, що всі вони перейшли на бік ворога та не прибули з АР Крим для подальшого проходження служби на материковій частині України.

"Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України в порядку здійснення спеціального досудового розслідування кримінальних правопорушень скеровано до суду обвинувальні акти щодо п'ятьох військовослужбовців - трьох з Служби безпеки України та двох з Міністерства оборони України", - йдеться у повідомленні.

Їхні дії кваліфіковано за статтями "Державна зрада" та "Дезертирство".

Обвинувальні акти стосовно них направлені до Печерського районного суду міста Києва.

Нагадаємо, колишнього керівника штабу військової частини Національної гвардії України засудили до 5 років ув'язнення за співпрацю з бойовиками так званої "ДНР". Відповідне рішення прийняв Шевченківський районний суд Києва.

Відомо, що донеччанин, займаючи пост заступника командира авіаескадрильї Національної гвардії - начальника штабу військової частини № 2269 у період з 10 квітня по 17 квітня 2015 року здійснював збір і передачу бойовикам інформації про вищий командний склад сил АТО, місцезнаходження комплектів боєприпасів і бойових літаків сил та інші секретні відомості. Всю інформацію військовий передавав через соціальну мережу Vіbеr.

Повʼязані теми:

Наступна публікація