У Києві та Дніпрі діють осередки терористичних організацій

У Києві та Дніпрі діють осередки терористичних організацій

У Києві та Дніпрі діють осередки терористичних організацій

Іван Проценко

Провокатори зараз готують протестні акції на жовтень і листопад.

У Києві та Дніпрі діють осередки терористичних організацій, члени яких відкрито закликають знищити Україну або допомагати так званим "ЛНР" та "ДНР". Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.  

Журналісти ТСН відшукали Івана Проценка, який під час Революції гідності проводив провладні акції на Хрещатику. Згодом чоловік втік до Росії, де провів два роки. Але улітку 2016-го він повернувся до Києва і запустив організацію "Дружба народів".

Колишній керівник служби зовнішньої розвідки України  Микола Маломуж упевнений, що в Івана Проценка є куратор у російських спецслужбах, а його нібито гуманітарні дії в Україні – це лише прикриття.

"Лідер виїжджає в Росію, організовує там поїздки з гуманітарними місіями. Ми знаємо, що ні одна гуманітарна місія не проходить без контролю спецслужб Росії", - зазначив він.

На офіційному сайті "Дружби народів" Проценко не приховує своїх колишніх "подвигів". А тепер він і його підлеглі збирають допомогу для пенсіонерів. Пункти збору допомоги є в Києві і Дніпрі. В обох випадках вони розташовані у квартирах, де мешкають інваліди. Представники "Дружби народів" збирають дані про пенсіонерів та нужденних начебто для подальшої допомоги.

Але Маломуж вважає, що ці "підгодовані" люди тепер будуть використані в різноманітних акціях, на кшталт "Антимайдан" чи щось схоже. А хвороби їм забезпечать захист.

"І керованість цими людьми, і відповідно направлення на якісь протесні акції, і особливо участь в голосуванні. Це, мабуть, основна мета", - каже колишній керівник служби зовнішньої розвідки.

Цієї думки додержуються і політологи – зараз триває підготовка до протестних акцій у жовтні і листопаді, які за думкою їхніх організаторів можуть привести і до виборів. 

"Наразі дужа багато з'явилось таких груп, які ратують за мир, за дружбу. Але треба дивитись – де коріння цих груп. Хто ці люди, хто їх збирає. Де вони беруть участь", - зазначає Олексій Біловол.

Журналісти ТСН кілька разів зверталися до СБУ і отримали лише відписку. Організація "Дружба народів" офіційно не зареєстрована а її керівник Іван Проценко хоча і справді потрапляв у поле зору правоохоронців, але наразі проти нього немає жодного провадження, тому що службісти не бачать у його діях загроз національній безпеці. 

Журналісти ТСН розшукали осередки терористичних організацій у Києві та Дніпрі

Журналісти ТСН розшукали осередки терористичних організацій у Києві та Дніпрі

Повʼязані теми:

Наступна публікація