У Києві та Полтаві через грип подовжили карантин у школах. У столиці можуть закрити й виші

У Києві та Полтаві через грип подовжили карантин у школах. У столиці можуть закрити й виші

У київських та полтавських школах подовжили карнатин у школах / Фото: Ваш Город

Епідеміологічна ситуація в столиці не покращилася.

Через грип у Києві подовжили карантин у школах ще й на наступний тиждень. Не виключено, що заняття скасують і у вищих навчальних закладах столиці – це має ще остаточно вирішити Міносвіти.

Рішення про продовження карантину було прийнято сьогодні, 29 січня, на засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при КМДА за результатами аналізу епідситуації в столиці. Про це передає прес-служба КМДА.

"Київ зараз перебуває на піку епідемії. Щоб не наражати дітей на небезпеку, ми вирішили подовжити профілактичний карантин ще на тиждень і відновити уроки у понеділок, 8 лютого", – зазначила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

Нагадаємо, карантин у київських школах ввели два тижні тому – 16 січня – на невизначений термін.

Столичні медики не виключають повторення введення карантину на початку березня через черговий пік захворюваності на грип та ГРВІ.

Тим часом у Полтаві також подовжили карантин у школах на весь наступний тиждень, до 7 лютого.

Після новорічних свят в Україні загострилась ситуація із захворюванням на грип, після чого місцева влада почала вводити карантин, закриваючи школи, дитячі садочки. Згодом у МОЗ оголосили про епідемію грипу.

"У групі ризику (діти до 5 років, вагітні жінки, люди віком від 65 років, люди з надмірною вагою, хворі на цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, у кого є хронічні захворювання легенів та інші хронічні захворювання) наразі налічують 9 мільйонів осіб, з них провакциновано від грипу лише 120 тисяч. На жаль, такий низький рівень імунізації не забезпечує колективного захисту від хвороби", - зазначили в Міністерстві охорони здоров'я.

При цьому зростання захворювання впливає на виручку аптек, в яких українці скуповують будь-які засоби для боротьби з грипом. Лікарі-імунологи радять одразу звертати увагу на перші ознаки захворювання і не займатися самолікуванням.

28 січня у МОЗ заявили, що з початку епідсезону, з 28 вересня минулого року, на ГРВІ та грип в Україні вже перехворіли 3 млн 17 тисяч 454 особи, зареєстровано 155 летальних випадків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація