У Києві викрили схему вербування фахівців оборонпрому за кордон

У Києві викрили схему вербування фахівців оборонпрому за кордон

У Києві викрили схему вербування фахівців оборонпрому за кордон

Фото: УНІАН

Вербувальник переправляв спеціалістів для нелегального ремонту бронетехніки в арабській країні.

У Києві перекрили канал нелегального переправлення за кордон українських фахівців оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

"Вербувальник переправляв на свою батьківщину діючих та колишніх спеціалістів одного з вітчизняних бронетанкових заводів, що мають досвід та навички з ремонту бронетехніки", - йдеться у повідомленні.

Як з'ясували оперативники спецслужби, організатором каналу був уродженець однієї з країн Близького Сходу, який багато років проживає у столиці та має українське громадянство.

За даними СБУ, впродовж серпня 2015 року - січня 2016 року спеціалісти-нелегали відремонтували в одній з арабських країн 44 одиниці важкої військової техніки без дозволу Державної служби експортного контролю України.

Під час обшуку за місцем реєстрації вербувальника правоохоронці вилучили іноземний паспорт, виданий на його ім'я, печатки однієї з недержавних неприбуткових організацій та фірми, зареєстрованої на іншу особу, а також чоловік незаконно зберігав пістолет "Глок" з набоями, вісім одиниць оптики для бронетанкової техніки, два газові пістолети і один травматичний. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше СБУ ліквідувала канал переправлення бойовиків "ІД" через Україну. Організатором злочинного угруповання був діючий прикордонник.

Повʼязані теми:

Наступна публікація