У Києві з'явилися бочки з несправжнім квасом

Висновок харчових експертів одностайний: запропонований квас - суцільна хімія
Укрaїнa 21 травня, 2009, 21:07 1871 2
Додати до обраного
У продавців квасу варто поцікавитися про посвідчення для квасу, а також звернути увагу на саму бочку і тару, в яку розливають напій.

Продаж квасу у Києві почався на 2 тижні раніше, ніж його виробництво. Столичний монополіст приголомшений, його цехи були ще порожні, а до жовтих діжок на вулицях вже шикувалися черги.

"Звідкіля з'являються всі інші бочки та продавці невідомо. Неможливо абсолютно це встановити, тому що просто нема документів", - керівник ГУ Києва з питань захисту прав споживачів Сергій Кияниченко.

Продавці приховують дані про власника бочки з квасом і відмовляються відповідати на запитання журналістів, які хочуть дізнатися більше про його походження.

Один продавець пред'явив посвідчення про напій безалкогольний, на ароматичній основі типу квас виробництва "Житомирпиво".

Висновок харчових експертів одностайний. Бурий напій начебто Житомирських пивоварів - суцільна хімія.

"Цей квас виготовляється не з натуральних продуктів, а з концентратів з якимись харчовими добавками. Термін його реалізації майже півмісяця", - розповідає завідувач відділу гігієни харчування Шевченківської СЕС Олена Недоводієва

Єдиний на столичну область виробник справжнього квасу нарешті почав розлив пінного напою. Але до останніх днів торгувати дозволяли лише в області. Звідки квас з'являється у столиці пояснити ніхто не може.

Товарно-транспортної накладної у продавців "несправжнього" квасу здебільшого нема.

Столичні захисники прав споживачів розповідають - у кожної діжки квасу має бути з 10-к документів. Розібратися у такій теці здатен лише фахівець. Пильний покупець може хіба що перевірити дату виробництва.

Продавати популярний напій самі виробники не хочуть. Миють діжки, заливають, пломбують та видають роздрібним підприємцям. На заводі хваляться це не діжки, а бронепотяги.

"Після того. як вона промита, пропарена і заправлена квасом, її і вішають пломбу на люк. Бочка виїжджає з заводу з двома пломбами ", - розповідає керівник виробничої лабораторії Валентина Листопадна.

Побачили пломбу та дату виготовлення - придивіться до тари. Посуд - останній секрет продавців. У стандартний скляний кухоль можна лише недолити. А нині склянку можна підібрати, які лиш совість дозволяє.

Детальніше про підроблений квас дивіться у сюжеті ТСН.

Читайте також:

Як правильно збирати березовий сік

В Україні подорожчають пиво і горілка

Перед святами українців застерігають від неякісного алкоголю

Жириновський вимагає забрати рекламу "Кока-коли" з Держдуми Росії

У Києві з'явився несправжній квас

Укрaїнa 21 травня, 2009, 21:21

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами ТСН / Є.К.
Побачили помилку - контрол+ентер
Укрaїнa 21 травня, 2009, 21:07 1871 2
Додати до обраного
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 2
  • Ольга Ольга 20 липня, 13:51 Згоден 0 Не згоден 0 -[-div class=quotation-]--[-span class=nick-]-Ольга-[-/span-]- -[-span class=date-]-Сьогодні, 13:43-[-/span-]- -[-span class=text-]-"Цей квас виготовляється не з натуральних продуктів, а з концентратів з якимись харчовими добавками. Термін його реалізації майже півмісяця", - розповідає завідувач відділу гігієни харчування Шевченківської СЕС Олена Недоводієва" - интересно сколько этому представителю госструктуры дали денег за этот бред и клевету?-[-/span-]--[-/div-]-Как можно будучи начальником говорить такой бред "состоит из одной химии и хранится наверное месяц". Да за это надо к суду таких лиц - превлекать. Вы же СЕС и у вас есть лаборатория, на основании результатов которой журналисты и делают резонанс. Для тех у кого есть мозги просим найди хим состав кваса Киевского производителя и Житомирпива - они мало чем отличаются. Все это заказуха. відповісти цитувати Дякуємоспам
Вибір редакції