У Києві з'явилися бочки з несправжнім квасом

У продавців квасу варто поцікавитися про посвідчення для квасу, а також звернути увагу на саму бочку і тару, в яку розливають напій.

Продаж квасу у Києві почався на 2 тижні раніше, ніж його виробництво. Столичний монополіст приголомшений, його цехи були ще порожні, а до жовтих діжок на вулицях вже шикувалися черги.

"Звідкіля з'являються всі інші бочки та продавці невідомо. Неможливо абсолютно це встановити, тому що просто нема документів", - керівник ГУ Києва з питань захисту прав споживачів Сергій Кияниченко.

Продавці приховують дані про власника бочки з квасом і відмовляються відповідати на запитання журналістів, які хочуть дізнатися більше про його походження.

Один продавець пред'явив посвідчення про напій безалкогольний, на ароматичній основі типу квас виробництва "Житомирпиво".

Висновок харчових експертів одностайний. Бурий напій начебто Житомирських пивоварів - суцільна хімія.

"Цей квас виготовляється не з натуральних продуктів, а з концентратів з якимись харчовими добавками. Термін його реалізації майже півмісяця", - розповідає завідувач відділу гігієни харчування Шевченківської СЕС Олена Недоводієва

Єдиний на столичну область виробник справжнього квасу нарешті почав розлив пінного напою. Але до останніх днів торгувати дозволяли лише в області. Звідки квас з'являється у столиці пояснити ніхто не може.

Товарно-транспортної накладної у продавців "несправжнього" квасу здебільшого нема.

Столичні захисники прав споживачів розповідають - у кожної діжки квасу має бути з 10-к документів. Розібратися у такій теці здатен лише фахівець. Пильний покупець може хіба що перевірити дату виробництва.

Продавати популярний напій самі виробники не хочуть. Миють діжки, заливають, пломбують та видають роздрібним підприємцям. На заводі хваляться це не діжки, а бронепотяги.

"Після того. як вона промита, пропарена і заправлена квасом, її і вішають пломбу на люк. Бочка виїжджає з заводу з двома пломбами ", - розповідає керівник виробничої лабораторії Валентина Листопадна.

Побачили пломбу та дату виготовлення - придивіться до тари. Посуд - останній секрет продавців. У стандартний скляний кухоль можна лише недолити. А нині склянку можна підібрати, які лиш совість дозволяє.

Детальніше про підроблений квас дивіться у сюжеті ТСН.

Читайте також:

Як правильно збирати березовий сік

В Україні подорожчають пиво і горілка

Перед святами українців застерігають від неякісного алкоголю

Жириновський вимагає забрати рекламу "Кока-коли" з Держдуми Росії

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: