У Києві живим ланцюгом поєднали береги Дніпра на честь Дня Соборності

Протягом всього дня заплановані святкові заходи.

Сьогодні в Україні відзначають День Соборності - 22 січня 97 років тому проголосили "Акт злуки Української Народної та Західноукраїнської Народної республік", передає ТСН.12:00.

На державному рівні День Соборності відзначають з 1999 року. Традиційно цього дня живим ланцюгом з'єднують береги Дніпра. Цього року на мосту Патона зранку зібралось близько півсотні людей. Попри пекучий мороз, вони із прапорами України поєднали береги. Кажуть, що у нинішній час такі символічні акції дуже важливі.

Сьогодні ж на Софійській площі відбудеться флешмоб-фотопроект, у якому взяли участь громадяни з понад 50 країн. Всі вони зробили символічні фото та сьогодні організатори акції представлять їх у центрі Києва. Ввечері у столиці запланована факельна хода.

У Запоріжжі в День Соборності люди вийшли на греблю ДніпроГЕСу. По півсотні активістів розпочали ходу з двох боків Дніпра, і зустрілись на середині споруди.

Президент Петро Порошенко вже привітав громадян із важливим святом. Його привітання дивіться за посиланням: Відео звернення президента.

Сьогодні в Україні відзначають День соборності

Сьогодні в Україні відзначають День соборності

Повʼязані теми:

Наступна публікація