У Києво-Печерській лаврі заради вінчання сестри Льовочкіна відкрили стародавній Троїцький храм

У Києво-Печерській лаврі заради вінчання сестри Льовочкіна відкрили стародавній Троїцький храм

Для вінчання поплічників Януковича відкрили стародавній Троїцький храм

Льовочкіна та Вінграновський обвінчалися у закритому для простих вірян Троїцькому храмі.

Закритий храм на території Лаври відкрив свої двері для поплічників Януковича, йдеться у сюжеті програми "Гроші". В одному з найдревніших українських храмів - Троїцькому, закритому для простих смертних, - провели вінчання одного з найодіозніших спільників Януковича.

Під золотими куполами Києво-Печерської лаври ледь не щодня десятки закоханих укладають божественні союзи, проте легендарний надворотний храм відкривають не для всіх. Цього тижня десятки охоронців заблокували святиню від вірян. Мало не вперше за історію незалежної України вінчання провели у найстарішому українському православному храмі - Троїцькому надбрамному, який побудували у 12 столітті, у 1106-1108 роках, на гроші чернігівського князя Святослава Давидовича, який прийняв постриг під ім'ям Миколи Святоши.

"Сьогодні це було. Але сказати, що це кожен раз... Більш традиційний храм, в якому вінчають і хрестять, - це Успенський собор. Тут украй рідко. Сьогодні я це все бачила вперше", - зазначила берегиня святині та порадила щодо інших питань звертатися до намісника Лаври отця Павла.

Зауважимо, навіть в Успенському соборі Лаври, де зазвичай приймають молодят, уже давно не вінчають менш ніж за 1000 гривень.

Проте після церемонії вінчання, яку особисто проводив головний церковник, та підписання свідоцтв у своїй особистій резиденції скандальний намісник отець Павло нікого більше не приймає.

Як видно на ексклюзивному відео з монашого подвір'я, вінчалися у Троїцькому храмі не прості люди, а дехто з представників влади Януковича – нардеп Юлія Льовочкіна та її чоловік скандальний екс-очільник Департаменту культурної спадщини Андрій Вінграновський. Колись саме він дозволяв будувати бетонні одоробла на кістках предків.

Звісно, на церемонії присутній і рідний брат Юлії одіозний Сергій Льовочкін, незмінний керівник президентської Адміністрації "кривавого" Януковича і партнер арештованого в Австрії олігарха Дмитра Фірташа. Також тут народний депутат, регіонал Фурсін, один із найближчих партнерів того ж Фірташа. Мультимільйонери Льовочкін і Фурсін пліч-о-пліч і досі "заробляють" гроші на Україні.

До речі, саме Вінграновського нещодавно планував призначити головним по архітектурі у Києві мер Віталій Кличко. Тому не дивно, що ще одним впливовим гостем був заступник мера столиці Юрій Ніконов із вагітною дружиною.

Нагадаємо, главою УПЦ МП став митрополит Онуфрій. Пишна церемонія інтронізації проходила у Києво-Печерській лаврі. Одразу після обрання Онуфрія митрополитом, його привітав президент РФ Володимир Путін, який побажав успіхів у служінні "на благо повноти РПЦ".

Закритий храм на території Лаври відкрив свої двері для поплічників Януковича

Закритий храм на території Лаври відкрив свої двері для поплічників Януковича

Повʼязані теми:

Наступна публікація