У Комсомольську креативно розшифрували назву міста, щоб уникнути перейменування

У Комсомольську креативно розшифрували назву міста, щоб уникнути перейменування

Фото: Виконавчий комітет Комсомольської міської ради Полтавської області

У міськраді вважають, що назва міста походить не від слова "комсомол".

У Комсомольську на Полтавщині вирішили не перейменовувати місто, адже назва "не містить символіку комуністичного (тоталітарного) режиму".

Про це повідомили у прес-службі виконавчого комітету Комсомольської міськради.

Як зазначається, після проведення громадських слухань більшість учасників проголосували за те, щоб залишити назву міста "Комсомольськ".

До того ж у міськраді обґрунтували своє рішення тим, що назва міста є не похідною від слова "комсомол", а абревіатурою від слів: КОлектив Молодих СОціально МОтивованих Людей (Ь) Справжніх (Ь) Козаків.

Також зазначається, що автором ідеї є Заслужений учитель України Сергій Залізняк.

"Таким чином, ми виконуємо вимоги Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" і відходимо від такої символіки", - додали у міськраді.

Зауважимо, ТСН.ua намагався взяти коментар у міськраді щодо відмови перейменування Комсомольська, проте нам відповіли, що нададуть його тільки після отримання офіційного запиту.

Хохма

Опубліковано Олесею Кучеренко 17 лютого 2016 р.

Пізніше очільник Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович написав на своїй сторінці у Facebook, що назву таки змінюватимуть.

"Маніпуляції не допоможуть - комітет ВРУ з питань місцевого самоврядування підтримав повернення місту історичної назви Горішні Плавні і завтра це підтвердить парламент", - запевнив він.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада затвердила нову назву Іллічівська, Артемівська та Дзержинська. Загалом нардепи проголосували за перейменування одного району, п'яти міст та 169 сіл і селищ. Пізніше Комітет Ради підтримав перейменування Дніпропетровська в рамках обов'язкового закону про декомунізацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація