У Краматорську та Слов'янську стартувала нова поліція

Присягу склали 194 патрульних.

Сьогодні, 14 травня, у Краматорську та Слов'янська присягу на вірність склала нова національна поліція України.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав президент України Петро Порошенко.

"Даємо старт Новій Поліції в Краматорську та Слов'янську. Нові патрульні поліцейські - обличчя нового покоління українців, майбутнє нашої держави!", - написав Порошенко.

Присягу склали 194 патрульних поліцейських, 14 з них – учасники бойових дій.

Начальником управління патрульної поліції Краматорська та Слов'янська призначили  Олександра Малиша.

Вже ввечері нові патрулі вийдуть на перше чергування вулицями обласного центру. Повідомляється, що у заході взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, керівництво головного управління Національної поліції України в Донецькій області, представники інших правоохоронних структур, а також очільники міста та області.

"Мені надзвичайно приємно бути тут, в цю історичну мить. 25-те місто, де відкривається патрульна поліція. Але воно дуже символічне. Для мене воно так само близько, так само у серці, як і рік тому, коли ми відкривали поліцію Києва, Одеси, коли відкривалася поліція Харкова, Львова, але саме тут, на Донбасі, це має принципове державне значення. Не лише тому, що дві третини звернень до Адміністрації Президента стосуються питань боротьби зі злочинністю, захисту громадського правопорядку. Не лише тому, що в ваших руках зараз, незважаючи на те, що ви силовий підрозділ, в ваших руках зараз буде відновлення миру та спокою Слов'янська і Краматорська", - сказав Порошенко на церемонії, передає УНН.

Нагадаємо, 12 травня, у Сумах присягу на вірність Україні склав 251 патрульний поліцейський.  Вже ввечері 25 патрулів вийшли на перше чергування вулицями обласного центру. 

Зазначимо, що у новому патрулі нестимуть службу 70 жінок та 35 бійців АТО. Очолив Управління патрульної поліції міста Суми Андріян Горбачевський.

Повʼязані теми:

Наступна публікація