У Крим прибула місія Ради Європи з прав людини – ЗМІ

У Крим прибула місія Ради Європи з прав людини – ЗМІ

В окупованому Криму працюватиме місія Ради Європи / Фото: Reuters

Спостерігачі не вповноважені оцінювати територіальну приналежність півострова.

Місія Ради Європи за оцінкою дотримання прав людини прибула до Криму. Таку інформацію поширюють російські ЗМІ, зокрема РИА Новости.

Європейську місію очолює спеціальний представник генерального секретаря Ради Європи Жерар Студман.

"Делегація Ради Європи прибула до Криму. За діловою вечерею відбулася коротка ділова бесіда", - заявив представник окупаційної адміністрації Криму Георгій Мурадов.

За його словами, на вівторок запланована зустріч делегації з самопроголошеним керівником півострова Сергієм Аксьоновим.

Місія Ради Європи з прав людини має працюватиме незалежно. До її завдань не входять питання територіальної приналежності півострова.

Напередодні міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що моніторингова місія Ради Європи з прав людини має намір оцінити ситуацію в анексованому Росією Криму. Як заявив речник генсека Ради Європи Деніел Хольтген, візит місії було погоджено з українською стороною.

Нагадаємо, що в окупованому Криму ООН зафіксувала істотне обмеження прав місцевих жителів у зв'язку із застосуванням обмежувальних правових норм, накладених Російською Федерацією. Йдеться про порушення прав на життя свободу, особисту безпеку і недоторканість, а також права на справедливий суд та свободи висловлювань і зібрань.

Повʼязані теми:

Наступна публікація