У Криму чинять перепони тим, хто хоче зберегти українське громадянство

У Криму чинять перепони тим, хто хоче зберегти українське громадянство

На весь півострів лише 4 пункти для тих, хто хоче залишитись українцем / Фото: Українська правда

Сьогодні спливає термін, після якого всіх кримчан автоматично зроблять росіянами.

Термін, за який на вимогу окупантів кримчани мусили визначитися із бажаним громадянством, спливає сьогодні, повідомляє ТСН.Ранок.

Вже з 18 квітня мешканців автономії, які не написали заяву про збереження українського громадянства, Москва автоматично вважатиме росіянами. В Міграційній службі Росії повідомляють, що таких заявників в Криму лише півтори тисячі.

Натомість, самі мешканці півострова твердять, що охочі просто не встигають здати документи, бо окупаційна влада навмисно ускладнює процес. Пунктів, де можна зареєструвати заяву, по всій автономії лише чотири. І поблизу кожного збираються величезні черги, в яких люди відстоюють по кілька діб.

Тим часом, в Україні представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Конституційному суді України Ірина Кушнір заявила, що кримчани в окупованому Криму не матимуть статусу біженців. Вони будуть користуватися всіма правами громадян України, отримуватимуть пенсії, за умови, якщо вони не отримують їх у РФ . За ними також залишаються всі майнові права, вони матимуть право голосу на виборах.

Нагадаємо, 16 квітня ввечері на півострів Крим зі сторони Керченської переправи почали масово прибувати російські військові та техніка.

Кримчани вже автоматично ставатимуть росіянами

Кримчани вже автоматично ставатимуть росіянами

Повʼязані теми:

Наступна публікація