У Криму вбили близького соратника олігарха Ахметова - ЗМІ

У Криму вбили близького соратника олігарха Ахметова - ЗМІ

У Криму вбили близького соратника олігарха Ахметова - ЗМІ

У Гурзуфі застрелили близького соратника Ахметова. / Фото: Преступности НЕТ

В нього випустили дві кулі.

Вранці 22 грудня у Гурзуфі в Криму застрелили близького соратника олігарха Ріната Ахметова Михайла Ляшка.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на поінформоване джерело.

Зазначається, що о п'ятій ранку Ляшко вийшов у двір свого будинку покурити. Після того охоронець, який перебував на другому поверсі будинку, почув глухий ляскіт, після чого вибіг на вулицю.

Михайло Ляшко помер у кареті "швидкої допомоги". На місці злочину не знайшли зброї, але знайшли дві гільзи.

Михайло Ляшко — відомий у кримінальному світі авторитет з 90-х під кличкою "Мішаня Косий" або "Міхал Міхалич", повідомляє Преступонсти.НЕТ.

Він був співвласником торгово-розважальних центрів у Донецьку "Білий Лебідь", "Донецьк-Сіті" і "Маяк". Також він був засновником тютюнової фабрики "Хамадей", яку підозрювали в контрабанді сигарет в Європу. Михайла Ляшка також називали "горілчаним королем Донбасу" завдяки алкогольній компанії "Олімп".

Йому приписували контроль над гральними закладами Донецька і керівництво "силовим крилом" Ахметова в часи правління Януковича. Крім тісних зв'язків з Рінатом Ахметовим, Ляшко був близький і до ще одного екс-регіонала, а нині депутата від "Опозиційного блоку" Бориса Колеснікова. Син Михайла Ляшка В'ячеслав є власником патентів на цукерки "Конті" — компанії Колеснікова.

У ЗМІ повідомляли, що після вторгнення Росії на Донбас Ляшко співпрацював з ватажками угруповання "ДНР" і був причетний до реалізації схеми вивозу металобрухту на територію України з окупованих територій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація