У Криму відрапортували про відновлення електропостачання

У Криму відрапортували про відновлення електропостачання

Фото: Getty Images

Це сталося вперше з листопада 2015 року.

Підключення нових ліній эелектропередачі в Криму зняло обмеження в електропостачанні споживачів, - рапортують на анексованому півострові.

"Системний оператор Єдиної енергетичної системи" повідомляє, що "після включення в роботу нового обладнання електропостачання у Кримської енергосистеми навіть у вечірні максимуми споживання потужності здійснюється без обмеження споживачів".

Наголошується, що це відбулося вперше з листопада 2015 року.

Згідно з повідомленням, успішно проведені комплексні випробування під навантаженням нових ліній 500 кВ Кубанська — Тамань і першої ланцюга 220 кВ Тамань — Кафа, а також випробування обладнання підстанцій 500 кВ Кубанська і Тамань. Закінчення робіт з введення в експлуатацію другої черги енергомосту заплановано на кінець квітня поточного року.

Нагадаємо, що раніше у Севастополі через зниження лімітів електроенергії в Севастополі на один день призупинили рух тролейбусів.

У неділю, 28 лютого, в окупованому Криму сталося відключення світла відразу в декількох містах.

Нагадаємо, 30 грудня 2015 року в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України з-за пошкодження в результаті вибуху електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП, за якою передавалося в Крим до 250 мегават, відновлена, проте електроенергія в Крим не подається, так як закінчилося дію контракту з постачання електрики на півострів.

Аннексированный Росією Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії і по енергомосту з Кубані. Енергоміст не витримує навантажень, відбуваються часті аварії. Багато жителів скаржаться на несправедливе розподіл електроенергії по регіонах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація