У Криму визнали, що не забезпечать півострів без України

У Криму визнали, що не забезпечать півострів без України

Українські товари в Криму коштують дешевше російських / Фото: ТСН.ua

Постачання продуктів з Росії ускладнені.

Самопроголошений уряд Криму визнав, що забезпечити Крим продуктами і споживчими товарами з Росії неможливо. Про це заявив так званий в.о. керівника управління федеральної податкової служби по Криму Микола Кочанов.

"Ви знаєте, що перехід Керченський ускладнений, і ми повною мірою не можемо забезпечити себе продуктами харчування і іншими необхідними речами. Тому проведена робота з сімома великими торговельними мережами. Це "Комфі", "Фокстрот", "Фуршет", "Фоззі", "АТБ", "Сільпо" і "Фреш". Вони зареєстровані в Криму, мають кримський статус, і всі податки сплачуються ними у Республіку Крим", - розповів Кочанов.

Ще більше ускладнення ситуації з доставкою продуктів очікується восени, оскільки керченська поромна переправа працює на межі можливостей, а коли почнуться осінні і зимові шторми, і зовсім буде змушена періодично простоювати.

Крім того, невизнаний уряд скаржиться, що через спекуляції різниця в ціні на сільгосппродукцію між оптом і роздробом сягає 100-300%. Як повідомляється, українські продукти часом на 50% дешевші не тільки російських, але вже і кримських.

Вирішити проблеми із забезпеченням півострова необхідними товарами представляється можливим не раніше 2018 року, коли планується побудувати міст через Керченську протоку.

Нагадаємо, рада ЄС затвердила і ввела в дію нові обмежувальні заходи щодо торгівлі та інвестицій в Криму і Севастополі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація