У Кропивницькому сотні людей вийшли на вулиці через нову назву міста

На площі перед міськрадою мітингували "єлисаветградці" та містяни, які підтримують перейменування.

У Кропивницькому місцеві мешканці збиралися на мітинг через перейменування вже колишнього Кіровограда.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

За їхніми даними, до Кіровоградської міської ради вийшли близько 400 мітингувальників.

Як зазначається, на площі з одного боку стояли прихильники назви "Єлисаветград", які розпочали протест "Стоп Кропивницький", а з іншого ті, хто підтримують рішення Верховної Ради.

До мітингувальників вийшов міський голова Андрій Райкович, який закликав мешканців зберігати спокій і пообіцяв вирішити проблему з перейменуванням.

"Шановні кіровоградці. Сьогодні я закликаю містян, які тут зібралися, до спокою, виваженості, мудрості. Я глибоко переконаний, що ми зможемо в законний спосіб вирішити всі проблеми. Ми зробимо все, щоб люди жили в мирі і спокої. Я підтримую всіх людей, які живуть у нашому місті і мають право відстоювати свою точку зору, але в той же час нам потрібно зберегти мир та спокій. Сталося те, що сталося!" - заявив він.

Після цього більшість мітингувальників розійшлися, наразі біля міськради перебувають близько двох десятків людей.

Нагадаємо, напередодні ВР декомунізувала Кіровоград, перейменувавши останній населений пункт.

Після цього у міській раді вирішили скликати позачергову сесію. Деякі політики вже заявляють, що оскаржуватимуть рішення парламенту в суді. Також у місті розгорілася дискусія щодо того, як тепер правильно називати місцевих жителів. В Інституті української мови Національної академії наук України розтлумачили: якщо місто має назву Кропивницький, то його жителі – це кропивничани (він – кропивничанин, вона – кропивничанка). Ніяких подвоєних літер у цих словах немає.

Нардепи нарешті декомунізували Кіровоград

Нардепи нарешті декомунізували Кіровоград

Повʼязані теми:

Наступна публікація