У Кропивницькому впіймали організовану злочинну групу поліцейських-перевертнів

У Кропивницькому впіймали організовану злочинну групу поліцейських-перевертнів

На чолі бандформування стояв керівник міського карного розшуку.

Екс-керівнику карного розшуку поліції Кропивницького Богдану Мельнику та ще трьом слідчим висунули підозру в створенні злочинного угруповання. Прокуратура стверджує, що під керівництвом та прикриттям безпосереднього керівника слідчі катували, крали і вимагали хабарі з затриманих, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Фігуранти справи попалися на гарячому, коли влітку вимагали хабара в місцевого фотографа – в іншому разі погрожували відповідальністю за нібито поширення порнографії. Чоловік, якого ще й катували, звернувся в СБУ та прокуратуру. У його помешканні встановили камери відеоспостереження, які зафіксували, як поліцейські без санкції суду вдираються в житло, нишпорять у шафах, крадуть гроші. "Зловмисники увірвалися до квартири потерпілого, приковали його до стільчика, били, вимагали гроші. Після цього забрали до відділку і там продовжували свою злочинну діяльність", - прокоментувала відео речник обласної прокуратури Оксана Звенигородська.

У Кропивницькому екс-керівника карного розшуку підозрюють у створенні злочинного угрупування

У Кропивницькому екс-керівника карного розшуку підозрюють у створенні злочинного угрупування

В обласному управлінні Нацполіції кажуть, що після службового розслідування звільнили працівників, що заплямували честь мундира. "Після документування даних фактів за рішенням керівництва головного управління було проведене службове розслідування. По результатам ці особи були звільнені з органів поліції. Нині вони відповідатимуть як цивільні особи", - розповіла речник поліції Віталіна Бевзенко.

Прокуратура оголосила фігурантам справи остаточні підозри лише за одним епізодом. Скільки ще людей потерпіли від цієї злочинної групи – нині встановлюють. Двоє екс-слідчих уже перебувають під вартою. Запобіжний захід стосовно ще одного екс-полісмена і екс-керівника карного розшуку обиратимуть 1 грудня.

Минулого тижня розгорівся ще один поліційний скандал в цій області. На тортури в Бобринецькому райвідділку поліції поскаржився 22-річний хлопець з Кіровоградщини. Він твердить, що правоохоронці вимагали від нього взяти провину за крадіжки в селі, тому били кийком і погрожували катувати струмом.

Кореспондент ТСН Олена Шворак

Повʼязані теми:

Наступна публікація