Терористи "ЛДНР" відповіли на пропозицію Савченко звільнити Донбас мирним шляхом

Терористи "ЛДНР" відповіли на пропозицію Савченко звільнити Донбас мирним шляхом

Фото: УНІАН

Напередодні нардеп запропонувала мирно звільнити Донбас, тимчасово здавши Крим.

Так звані представники "ЛНР" і "ДНР" відреагували на заяву нардепа Надії Савченко про можливість розв'язання ситуації на Донбасі мирним шляхом за рахунок того, щоб тимчасово "здати" Крим.

Так, обидві сторони заявили, що Савченко поки не наділена повноваженнями переговірника, передає Інтерфакс.

"Такого роду висловлювання з її боку на тлі українського політичного контексту дають привід припускати наявність якоїсь внутрішньоелітної гри в Києві. Безумовно, такий собі діалог з Савченко можливий, але лише в приватному порядку. Співпраця ж у питанні врегулювання може початися лише в разі наділення її відповідними повноваженнями, якими поки вона не володіє", — заявив так званий "уповноважений представник" самопроголошеної "ЛНР" Владислав Дейнего. 

Окупанти Донецька також скептично поставилися до пропозицій Савченко.

"Поки Савченко не наділена відповідними повноваженнями переговірника, її висловлювання мають приватний характер. Безумовно, все залежить від внутрішньої ситуації в Україні, і відкидати, що завтра вона буде мати достатні повноваження, не можна. Тоді коло питань співпраці буде визначатися межами її повноважень", — передає Інтерфакс слова джерела в так званому "уряді" "ДНР". 

Також "співрозмовник" із "ДНР" додав, що у планах бойовиків наразі зустрічей із Савченко немає, однак, вони можуть бути спонтанними.

"Це якісь спроби попередніх консультацій. Вони мають характер приватних зустрічей. У планах на найближчий час таких зустрічей немає, проте відкидати їх не можна. Вони можуть відбутися спонтанно", — повідомило джерело "ДНР".

Нагадаємо, напередодні нардеп Надія Савченко заявила, що звільнити Донбас невійськовим шляхом можна, але для цього на певний час доведеться здати Крим.

Повʼязані теми:

Наступна публікація