У Лівії через підозру у контрабанді заарештували українських моряків

У Лівії через підозру у контрабанді заарештували українських моряків

Фото: Reuters

Наразі у справі триває досудове розслідування.

У Лівії заарештували екіпаж судна Captain Khayyam, серед членів якого є українські моряки.

Про це прес-служба Департаменту консульської служби МЗС України повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Наразі всі члени екіпажу вказаного судна заарештовані за підозрою у контрабанді нафтопродуктів й утримуються під вартою в одному з лівійських пенітенціарних закладів, що перебуває під контролем офіційної влади міста Тріполі", - йдеться у повідомленні.

За даними МЗС, яке підтримує постійний зв'язок з офіційними чиновниками Тріполі та представниками судновласника, зараз у справі триває досудове розслідування.

До того ж наголошується, що МЗС налагодило координацію із зовнішньополітичними відомствами держав, громадяни яких також входять до складу екіпажу "Captain Khayyam", а також у взаємодії з судновласником проводить роботу щодо забезпечення екіпажу судна кваліфікованим адвокатським захистом.

"Посольство України в Лівії вживає всіх можливих заходів для моніторингу умов тримання українських моряків, опрацьовується питання відвідання найближчим часом українськими дипломатами заарештованих співвітчизників", - додали у департаменті.

Окремо повідомляється, що 23 лютого за сприяння української дипмісії в Лівії була звільнена з-під варти і повернулась до України одна з членів екіпажу судна.

Зазначимо, судно Captain Khayyam, яке йшло під прапором С'єрра-Леоне, було затримане у середині лютого у територіальних водах Лівії. Серед членів екіпажу - п'ять громадян України, а також громадяни Туреччини та Азербайджану.

Нагадаємо, раніше двох українців, які були членами екіпажу судна Sun Oil I, звільнили із полону в Лівії. Екіпаж судна утримувало збройне формування у Тріполі від січня минулого року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація