У Лощинівці роми погрожують помстою селянам за розгромлені будинки

У Лощинівці роми погрожують помстою селянам за розгромлені будинки

Фото: ТСН.ua

Місцеві мешканці зібралися напередодні на мітинг у селі.

У Лощинівці на Одещині роми погрожують помстою селянам, котрі потрощили їхні будинки після звірячого вбивства малолітньої дівчинки.

Про це йдеться в сюжеті ТСН. Ранок.

Побоючись помсти, місцеві мешканці зібралися напередодні на мітинг у селі, куди приїхали очільник поліції області та керівництво області. На зібрання прийшли й мешканці довколишніх сіл - вони бояться, що роми, які залишили Лощинівку, оселяться в них. Наразі ватажкам погромів ромських будинків загрожує за це кримінальна відповідальність. Саму Лощинівку досі цілодобово патрулюють посилені загони поліції та активісти полку "Азов". А місцеві мешканці вимагають збільшити кількість дільничних поліцейських, коли таку охорону знімуть.

28 серпня, в Лощинівці відбулося народне віче, на якому селяни вимагали вигнати циган з населеного пункту. Напередодні стало відомо про те, що було виявлено труп дівчинки з ознаками насильницької смерті. У жовтні їй мало виповнитися 9 років. За підозрою у вбивстві затримали 20-річного жителя Лощинівки – рома за національністю. Обурені мешканці села великим натовпом пішли громити поселення ромів з наміром вигнати поселенців. Пошкодили сім будинків, цигани покинули оселі ще до погрому.

Роми погрожують помстою селянам у Лощинівці

Роми погрожують помстою селянам у Лощинівці

Повʼязані теми:

Наступна публікація