У Луцьку п'яний активіст влаштував стрілянину посеред вулиці

Чоловік був у складі комісії з переатестації поліцейських.

Вчора, 5 березня, ввечері, у Луцьку громадський діяч влаштував стрілянину на місцевому Київському Майдані.

Про це повідомляє Сектор комунікації ГУНП у Волинській області.

За даними правоохоронців, четверо чоловіків поверталися додому із роботи. На Київському Майдані один із них відійшов в бік порозмовляти по телефону, а решта -  зупинилися, аби його почекати. Поруч із ними раптом з'явився чоловік, який дістав з куртки зброю та здійснив кілька пострілів у їхній бік. Постраждалих внаслідок інциденту немає.

"Встановлено, що незнайомець із зброєю є громадський активіст, який перебував у стані алкогольного сп'яніння. Із його слів він вживав алкогольні напої у кількості 200 грам. Як пояснив активіст, він застосовував зброю, тому що подумав, що йому загрожує небезпека", - йдеться у повідомленні.

Під час слідчих дій силовики вилучили у активіста предмет, схожий на пневматичний пістолет марки "Флобер". Згідно висновку лікаря-нарколога вміст алкоголю в крові порушника порядку становить 1,66 проміле.

Примітно, що вказаний чоловік брав участь в атестації волинських поліцейських. Він працював у складі однієї із атестаційних комісій.

Порушнику загрожує позбавлення волі від трьох до семи років.  Відомості за фактом інциденту внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст. 296 (Хуліганство) ККУ.

Як повідомлялося раніше, нещодавно на Луганщині роззброїли групу п'яних російських офіцерів, які влаштували в кафе бійку зі стріляниноюРозвідка розповіла про нові факти безчинств російських найманців. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація