У Луцьку понад сотню патрульних присягнули на вірність українському народу

Відсьогодні місто перебуватиме під захистом нової поліції.

У День святого Миколая, 19 грудня, у Луцьку на Театральному майдані працівники нової патрульної служби склали присягу на вірність українському народу.

Про це повідомили у прес-службі департаменту Національної поліції України.

"Ми готові виконувати завдання з охорони громадського порядку, пам'ятаючи, що в першу чергу поліцейський має захищати громадян та допомагати їм. Патрульні поліцейські повинні заслужити довіру жителів і гостей Луцька", - наголосив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, який узяв участь в урочистій церемонії.

Зазначимо, загалом у місті служитиме 165 патрульних, серед яких є 28 осіб, які проявили мужність та героїзм в АТО та під час охорони громадського порядку у східних областях України.

До того ж у лавах патрульної поліції є 18 жінок.

Як повідомляється, сьогодні ввечері нові поліцейські вийдуть на своє перше чергування.

Своєю чергою очільник МВС Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook нагадав, що Луцьк є вже сьомим містом, де запустили патрульну поліцію.

"У Луцьку жорсткий конкурсний відбір пройшли 170 осіб - вигравши у феноменальному конкурсі 26 осіб на 1 місце (26:1)! - це забезпечило відмінні особисті якості нових поліцейських. Успішно завершили курс навчання 165", - додав він.

Нагадаємо, раніше на Луганщині розпочався набір до нової патрульної поліції. Майбутній департамент буде працювати в Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному.

Повʼязані теми:

Наступна публікація