У Львові до відомого ресторану "Криївка" не пустили відвідувачку на інвалідному візку

У Львові до відомого ресторану "Криївка" не пустили відвідувачку на інвалідному візку

Фото: Facebook/Криївка

Власник закладу відреагував оперативно.

Черговий скандал з людьми з обмеженими можливостями стався у Львові. До відомого ресторану "Криївка" не пустили відвідувачку на візку.

Про інцидент, який стався 27 лютого, написав у Facebook журналіст Руслан Горовий.

За його словами, людина, яка зустрічає гостей на вході до закладу, відмовився їх впускати, тому що людина на візку фізично не зможе спуститися до ресторану сходами.

Коли його попрохали дати перевірити, чи справді зайти буде складно, працівник ресторану відповів: "Та ніколи мені тут, мені людей розсажувать треба!".

 

В мене ніколи не було ілюзій з приводу стосунків між державою і інвалідами. Держава робить самий мінімум, аби не вигляда...

Опубліковано Ruslan Gorovyi 2 березень 2016 р.

Після того, як інцидент набув розголосу, на нього відреагував власник "Криївки" та мережі закладів Fest Андрій Худо. Він написав, що інформація, викладена журналістом, була перевірена та знайшла своє підтвердження.

Андрій Худо вибачився перед Русланом Горовим та заявив, що працівник, який не пропустив відвідувачку на візку, був звільнений. Окрім того, мережа закладів Fest зобов'язалася за три місяці інвестувати свої сили у те, щоб зробити свої заклади більш доступними для людей з обмеженими можливостями.

 

Ми перевірили інформацію, описану Ruslan Gorovyi у Facebook про те, що концептуаліст нашої ресторації "Криївка" не допом...

Опубліковано Андреєм Худо 2 березень 2016 р.

Нагадаємо, нещодавно у Львові вибухнув скандал, який сколихнув усю країну, викликавши обурення у громадськості. Відомого переселенця з Донбасу Романа Кисляка з ДЦП вигнали зі львівського ресторану "Vapiano Lviv" за те, що він видався підозрілим. Заклад приніс свої вибачення Романові, але користувачі соцмереж поширили заклики не відвідувати цей ресторан через те, що той став місцем дискримінації людини з ДЦП.

Повʼязані теми:

Наступна публікація