У Львові хочуть побудувати гігантське сховище для грошей

У Львові хочуть побудувати гігантське сховище для грошей

У Львові хочуть побудувати гігантське сховище для грошей / Фото: УНІАН

Вартість такого проекту складе близько 20-30 млн дол.

У Львові планують побудувати великий сучасний автоматизований касовий центр.

Нацбанк України вже звернувся до Львівської міської ради, аби та надала 7,72 га землі для будівництва. Така велика ділянка необхідна для дотримання сучасних міжнародних стандартів організації касових центрів, а також вимог безпеки до будівель такої категорії складності, пише ZAXID.NET

Очікується, що на ділянці буде розташована інженерно-господарська інфраструктура, гаражні бокси для розміщення підрозділу перевезення цінностей, під'їзні шляхи, зони паркування автотранспорту банків. 

Крім того, територія касового центру, куди привозитимуть готівку із усього західного регіону, матиме три рівні охоронної зони. У одній з них, за європейським досвідом, навіть буде виритий рів із водою.

За попередніми оцінками, вартість будівництва такого проекту складе близько 20-30 млн дол. Землю ж, на яку претендує НБУ, оцінюють у 15-17 млн грн. 

Після виділення землі та виготовлення проекту, буде оголошено тендер. Орієнтовно будівництво сховища триватиме 5 років. 

Окрім Львова такі касові центри планують побудувати в Одесі, Дніпропетровську або Харкові.  

Раніше у Нацбанку спрогнозували, наскільки зростуть золотовалютні резерви. Так, до кінця 2016 року золотовалютні резерви Нацбанку України мають зрости до 19,6 млрд доларів США, а до кінця 2017-го – до 22,3 млрд доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація