У Львові курсанти жорстоко побили хлопця: три дні йому не допомагали і тримали замкненим у казармі

У Львові курсанти жорстоко побили хлопця: три дні йому не допомагали і тримали замкненим у казармі

У Львові курсанти жорстоко побили хлопця: три дні йому не допомагали і тримали замкненим у казармі

Фото: ТСН

Однак навіть у військовому шпиталі, розповів потерпілий, не було належної меддопомоги.

У військовому коледжі при Львівській академії сухопутних військ курсанти жорстоко побили свого однокурсника - 19- річного Володимира Петровського. У хлопця - травма голови і часткова втрата зору. В академії факт побиття курсанта не спростовують, але і не підтверджують. За справу уже  взялася військова прокуратура. 

У хлопця наразі болить голова і нирка, а в очах крововиливи, повідомляється в сюжеті ТСН. 19.30.

Володя - майбутній рятувальник. Зараз він навчається на другому курсі військового коледжу при Академії сухопутних військ, є старостою групи. Розповідає, що за сумлінність його часто відпускали у звільнення. Це не подобалось однокурсникам, тож вони зачинили Володимира у кімнаті і жорстоко побили.

Далі, розповідає хлопець, однокурсники наказали збрехати керівництву, мовляв відлупцювали його під час звільнення, інакше погрожували побити ще дужче. Спочатку Володя так і зробив.

"У відповідь я почув, щоб я написав рапорт на відрахування, типу добровільно", - розповів він.

За словами Володі, три дні йому не надавали допомогу і тримали замкненим у казармі. У госпіталь хлопець потрапив лише після того, як друзі поскаржились у військову службу правопорядку.

"Вони мене шукали, начали ходить по кімнатам, одна кімната була зачинена, в якій знаходився я, вони змусили відкрити ту кімнату і знайшли мене", - сказав хлопець.

Навіть у військовому шпиталі, каже Володя, не було належної меддопомоги. На узі хлопця відправили через тиждень після побиття, а окуліст оглянув лише сьогодні.

Володя - сирота, його виховує старенька бабуся. Підтримати хлопця з Черкас приїхала тітка. Вона написала заяву до військової прокуратури.

Кримінальне провадження було зареєстрвоане. Призначена судово медична експертиза, за результатами якої буде надана кваліфікацію дій того, хто побив курсанта і буде прийнято рішення щодо повідомлення про підозру

Тітку Володі - Олену Смаглюк - найбільше обурює не так факт побиття, а те, що у навчальному закладі хотіли приховати цю історію і не лікували хлопця.

Лікар Володі відмовився коментувати стан свого пацієнта, мовляв, у нього є важко поранені пацієнти. Не захотіло з ТСН зустрітись і керівництво військового коледжу та академії. Їхню позицію журналісти почули лише телефоном.

Юрій Гусар, заступник керівника Академії сухопутних військ, закликав "не використовувати людей і біду людську".

"Ніхто це питання не прикриває, ви були в прокуратурі, ви були в госпіталі. Частина є провини в тому курсантів, так само і для цього зараз прокуратура працює і проводиться розслідування", - запевнив він.

Володя після одужання таки планує стати рятувальником, щоправда продовжувати навчання у Львівській академії сухопутних військ не буде.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька 

У Львові курсанти жорстоко побили свого однокурсника

У Львові курсанти жорстоко побили свого однокурсника

Повʼязані теми:

Наступна публікація