У Львові сотні медиків вийшли на страйк

Зінкевич оприлюднив основні вимоги страйкарів.

У Львові працівники служби екстреної медичної допомоги області вийшли на загальний страйк.

Про це на сторінці спільноти "Варта1" у Facebook написав активіст і депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич і оприлюднив фото медиків, які рухаються у центрі міста проспектом Чорновола.

За даними активіста, основні вимоги страйкарів до Львівської обласної ради, яка є власником і засновником медичних закладів, – забезпечення 100%-го фінансування виплати зарплати та додаткових законних виплат, а також забезпечення автомобілями та реанімобілями.

"Біля Львівської обласної ради до медиків приєднаються також працівники охматдиту та перинатального центру. Однією з причин протесту стали незаконні дії Управління майном спільної власності ЛОР, яке самовільно, без рішення обласної ради внесло зміни в установчі документи екстреної медицини області, якими офіційно запровадило платну швидку медичну допомогу в області, та поставило під загрозу статус неприбутковості закладу – повідомив трудовий колектив КП ЛОР Центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф", - додав Зінкевич.

Нагадаємо, раніше українські медики обурилися новій реформі швидкої допомоги. Лікарі впевнені, що запропоновані керівником міністерства новації лише збільшать смертність.

Повʼязані теми:

Наступна публікація