У Маріуполі підпалили церкву УПЦ КП, у якій благословляють воїнів

Також тут проводились нагородження героїв.

В ніч проти неділі, 6 листопада, у Маріуполі невідомі підпалили Українську Православну Церкву Київського Патріархату Покрови Пресвятої Богородиці.

Як повідомив на своїй сторінці у соцмережі настоятель отець Любомир, він отримав звістку про пожежу о третій годині ночі. Було повідомлено, що йде густий дим та видно полум'я з вівтарної частини храму.

"Настоятель разом з о.Павлом Основенко оперативно прибули до храму. Оглянувши споруду храму, побачили що з боку вівтаря розбито скло і всередині вівтаря палає вогонь. Все у вівтарі було обвуглене, але святий Престіл був неушкоджений", - зазначає Любомир Кащій.

На місце викликали пожежників та джерело займання оперативно ліквідували. Шкода церкві завдана дуже велика, тому у соцмережі вже збирають кошти на відновлення.

Любомир Кащій зазначає, що ця церква - одна із перших церков в Приазов'ї, яка знаходиться найближче до передових позицій. В цій церкві відбувається благословення воїнів, які захищають Україну від російської агресії, а також проводиться нагородження бійців медалями "За жертовність і любов до України". У підпалі підозрюють ворогів України.

Тим часом поліція Донеччини відкрила справу щодо підпалу за статтею "умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу". Особи зловмисників встановлюються.

Повʼязані теми:

Наступна публікація