У Мережі поширюється новий флешмоб про бійців АТО #яНеБоюсьПомирати

У Мережі поширюється новий флешмоб про бійців АТО #яНеБоюсьПомирати

Фото: Reuters

У постах люди розповідають героїчні історії загибелі військових.

Користувачі мережі Facebook розпочали новий флешмом, присвячений бійцям АТО.

Ініціатором нової акції з хештегом #яНеБоюсьПомирати став командир взводу 122-го батальйону 81-й десантно-штурмової бригади Масі Найєм.

На його пропозицію не замовчувати загибелі військових в АТО одразу відгукнулися журналісти. Згодом пости із новим хештегом почали писати усе більше людей.

Нагадаємо, нещодавно Львів провів в останню путь бійця і талановитого оперного співака Василя Сліпака. У гарнізонному храмі Петра й Павла відслужили заупокійну літургію. Коли домовину із загиблим героєм винесли на вулицю, люди стали на коліна і безперервно аплодували. Далі піша процесія рушила до Личаківського цвинтаря. Там 42- річного Василя Сліпака і поховали.

Василь Сліпак 19 років прожив у Парижі, де співав у Національній опері. Він знав сім іноземних мов. Щойно почалася російська агресія, приїхав на Батьківщину, став волонтером, і згодом сам пішов воювати. 29 червня, неподалік Дебальцевого, "Міфа" вбила снайперська куля. Президент посмертно нагородив Василя Сліпака орденом "За мужність".

Які фантастичні люди захищають нас на Донбасі

Які фантастичні люди захищають нас на Донбасі

Упродовж останньої доби на сході загинули троє військовослужбовців. Двоє з них - "айдарівці". Один із хлопців – Юрій Гуртяк – військовий із позивним "Таєць". Такий позивний отримав, бо був чемпіоном світу з тайського боксу. Сам родом зі звільненого Сєверодонецька. Іще влітку 2014 р. добровільно приєднався до лав батальйону. Служив у Кримському, Сокільниках, 29-му, славнозвісних 31-му та 32-му блокпостах на Бахмутській трасі, в околицях Горлівки та Мар'їнки. 

Упродовж доби на Донбасі загинуло троє українських військовослужбовців

Упродовж доби на Донбасі загинуло троє українських військовослужбовців

Повʼязані теми:

Наступна публікація