У Мережі з'явилося відео, як озброєний Мосійчук ставив на коліна даішників

У Мережі з'явилося відео, як озброєний Мосійчук ставив на коліна даішників

Мосійчук помічений ще в одному скандалі. / Фото: УНІАН

Інцидент стався у Бердянську в травні 2014 року.

В Інтернеті з'явилося відео, датоване 22 травня 2014 року, на якому позбавлений недоторканності і заарештований народний депутат Ігор Мосійчук поставив на коліна двох даішників.

Судячи з опису до відео, інцидент стався в центрі Бердянська Запорізької області. Співробітники ДАІ зупинили мікроавтобус без номерного знака. З машини вийшов чоловік у балаклаві і камуфляжі і з автоматом у руках. Направивши зброю на правоохоронців, він поставив їх на коліна.

Відразу після нього з машини вийшов Мосійчук, який був одягнений у шорти та футболку. За спиною він тримав пістолет. Депутат щось сказав даішникам і після цього він разом з автоматником сіли в мікроавтобус і поїхали.

17 вересня Верховна Рада України проголосувала за рішення про притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата від фракції "Радикальна партія" Ігоря Мосійчука.

Після оприлюднення Генеральним прокурором України відео, на якому Мосійчук вимагає і отримує хабар, спікер Володимир Гройсман запропонував невідкладно включити питання про притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата до порядку денного.

Рада більшістю голосів підтримала цю пропозицію, після чого було відразу прийнято відповідну постанову.

В той же день бійці СБУ затримали Мосійчука і відвезли його на допит в Генпрокуратуру.

Мосійчук підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1, 2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1, 2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України.

Печерський суд Києва обрав нардепу Ігорю Мосійчуку міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на два місяці. У відповідь на це рішення суду депутат оголосив голодування.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація