У Міноборони відхрестилися від підготовки до сьомої хвилі мобілізації

У Міноборони відхрестилися від підготовки до сьомої хвилі мобілізації

Фото: УНІАН

Лави української армії поповнять військові-контрактники.

Генштаб ЗСУ наразі не збирається проводити сьому хвилю часткової мобілізації.

Про це заявив в.о. начальника Головного управління персоналу - заступника начальника Генштабу генерал-майор Володимир Талалай, пише УНІАН.

"Мені відома ця інформація (щодо нібито намірів Міноборони оголосити сьому хвилю мобілізації – прим.ред.), ця інформація не має нічого спільного з дійсністю. По-перше, це скоріш за все труднощі перекладу в форматі інтерв'ю, яке надавалося", - наголосив він.

За словами Талалая, наразі Генштаб не планує сьому чергу мобілізації.

"Компенсація кількості особового складу, який звільняється в ході звільнення військовослужбовців шостої черги, здійснюватиметься за рахунок прийняття на військову службу за контрактом. Ми щомісячно приймаємо на військову службу за контрактом щонайменше 6 тисяч осіб", - пояснив він.

Окремо генерал-майор повідомив, що, враховуючи таку динаміку, до кінця року до лав ЗСУ збираються зарахувати ще приблизно 15-18 тисяч осіб, що "цілком забезпечить потреби армії".

Зазначимо, за даними Міноборони, з початку 2016 року контракт із ЗСУ підписали вже близько 53 тисяч військових, із яких понад 6 тисяч - офіцери.

Указ про звільнення в запас військових шостої хвилі мобілізації підписав президент

Указ про звільнення в запас військових шостої хвилі мобілізації підписав президент

Нагадаємо, напередодні президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення мобілізованих шостої хвилі. За словами глави держави, після цього на фронті залишаться лише контрактники.

Повʼязані теми:

Наступна публікація