У Міносвіти озвучили дати проведення пробного та основного ЗНО-2017

У Міносвіти озвучили дати проведення пробного та основного ЗНО-2017

Фото: УНІАН

Проведення тестування намагалися максимально змістити до закінчення навчального року. 

Зовнішнє незалежне оцінювання у 2017 році розпочнеться 23 травня, а закінчиться – 15 липня після проведення додаткової сесії. Пробне тестування планують провести 1 та 8 квітня. Про це заявив директор українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій під час прес-конференції у Києві, передає УНІАН.

"Наразі було прийнято рішення про те, що проведення ЗНО потрібно максимально змістити до закінчення навчальних занять в загальноосвітніх навчальних закладах. Враховуючи, що процес ЗНО є досить тривалим, і в часі він триває як мінімум цілий місяць, було визначено, що найбільш оптимальною датою для початку проведення ЗНО буде 23 травня. Завершиться цей процес 15 липня оголошенням результатів додаткової сесії", - зазначив Карандій.

Згідно з повідомленням, основна сесія ЗНО триватиме з 25 травня до 16 червня. Додаткова, своєю чергою, відбуватиметься з 3 по 12 липня.

Зазначається, що результати додаткової сесії будуть оголошені до 15 липня. Це перший день початку вступної кампанії у ВНЗ.

Окрім того, директор Українського центру оцінювання якості освіти заявив, що вартість пробного тестування орієнтовно становитиме 120 гривень. Остаточні розрахунки назвуть ближче до проведення тестування, враховуючи реальні ціни, які складуться на той час. 

Нагадаємо, раніше у ГПУ повідомили, що керівництво Українського центру оцінювання якості освіти Міністерства освіти та науки підробляло результати зовнішнього незалежного оцінювання. 21 липня минулого року ГПУ, СБУ та МВС провели спецоперацію у Центрі, де під час обшуків було вилучено комп'ютерне обладнання з доказами зазначених протиправних дій.

Крім того, у результаті обшуків генпрокуратура виявила готівку у 130 тисяч доларів та докази незаконного втручання до "Системи оцінювання якості освіти" та "Реєстру осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання".

Було доведено, що посадовці Міносвіти використали зовнішнє незалежне оцінювання для створення корупційного механізму доступу до вищої освіти. Гучна справа виявилася неочікуваною для міністра освіти та науки України Сергія Квіта, оскільки він був переконаний у порядності голови Українського центру оцінювання якості освіти, якого наступного дня усунули від роботи.

Після цього Лікарчук пішов із посади очільника Центру оцінювання якості освіти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація