У Москаля розповіли, скільки російських фур оминули блокаду

У Москаля розповіли, скільки російських фур оминули блокаду

11 фур проїхали через кордон / Фото: УНІАН

Перевізники намагаються знайти об'їзні шляхи. 

Потік фур із російською реєстрацією через Закарпаття різко зменшився, але не припинився. Про це повідомляє прес-служба глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Загалом протягом минулої доби український кордон на Закарпатті перетнули 11 російських вантажних автомобілів. Блокаду фур із РФ активісти почали 12 лютого. 

"Із них чотири – з України в Євросоюз (очевидно, водії російських фур знаходять шляхи об'їзду акції з блокування), а сім – у зворотному напрямку, з Євросоюзу в Україну", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 12 лютого активісти на в'їзді в Закарпаття почали зупиняти російські фури. Учасники блокади мають на меті не допустити в'їзду в Україну торговельного транспорту країни-окупанта. Згодом до блокади долучилися жителі кількох областей:Львівської, Волинської, Житомирської, Рівненської, Чернівецької, Івано-Франківської, Сумської, Вінницької та Одеської.

Росія запровадила  заборону на транзит українських вантажів у рамках загальної політики захисту російського ринку, прийнятої Кремлем у відповідь на набрання чинності Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом з 1 січня 2016 року. Пізніше стало відомо, що Росія може розблокувати транзит вантажоперевезення з України своєю територією.

У Мінекономрозвитку наголосили, що масового блокування українських вантажівок у Росії, які транзитом їдуть територією цієї країни, немає. Є лише обмеження на транзитні перевезення українських товарів "під ембарго" територією РФ до Казахстану.

15 лютого уряд України ухвалив рішення призупинити транзит російських вантажівок територією України у відповідь на блокування транзитних українських фур у РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація