У МВС назвали імена поліцейських, які загинули у стрілянині під Києвом

У відомстві показали фото загиблих. 

У Міністерстві внутрішніх справ України назвали імена поліцейських, які загинули в перестрілці в Княжичах, що на Київщині.

Список імен з фотографіями загиблих був опублікований на сайті відомства.

Серед загиблих: начальник відділу управління КОРД Головного управління Національної поліції в Києві Віталій Валецький, оперативний працівник Головного управління Національної поліції в Києві Юліан Рудько, оперативний працівник Головного управління Національної поліції в Києві Олександр Маніца, молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони Євген Куртєв, молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони Сергій Орлов.

Також керівництво МВС та Нацполіції висловило глибоке співчуття родинам та близьким загиблих правоохоронців.

Раніше повідомлялося, що під Києвом загинуло п'ятеро поліцейських внаслідок випадкової перестрілки між бійцями КОРДу, копами-розвідниками й співробітниками Державної служби охорони.

У селі Княжичі столичний карний розшук працював над затриманням небезпечної банди грабіжників. В одному з будинків розмістилися поліцейські-розвідники, у цей час в сусідньому будинку спрацювала охоронна сигналізація, на місце прибув наряд держслужби охорони, який помітив і затримав двох поліцейських. Група захоплення вирішила, що співробітники розвідки були захоплені злочинцями і виїхали на мікроавтобусі на вулицю, де співробітники ДСО затримали поліцейських-розвідників.

Зрештою, між держохороною та групою захоплення сталася перестрілка, яка забрала п'ять життів: загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Керівництво Міністерства внутрішніх справ України призначило службове розслідування щодо інциденту. Також прокуратура встановлюватиме причини та обставини стрілянини.

Своєю чергою, президент України Петро Порошенко висловив співчуття рідним загиблих під Києвом п'ятьох поліцейських, а також пообіцяв, що всі винні у вбивстві поліцейських будуть покарані. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація