У МВС розповіли, як патрульні боротимуться із неправильно припаркованими авто

У МВС розповіли, як патрульні боротимуться із неправильно припаркованими авто

Фото: facebook/Артем Шевченко

До того ж поліцейські отримали право оформлювати постанову про правопорушення на місці без складання протоколу.

Відсьогодні патрульна поліція має право застосовувати евакуатори до неправильно припаркованих автомобілів.

Про це заявив директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

"Відносно евакуаторів, патрульна поліція має можливість тепер евакуювати транспортний засіб не тільки у випадках, якими вони користувалися донині - а це суттєве перешкоджання дорожньому руху та кількох інших... Відсьогодні за таке порушення правил дорожнього руху, як стоянка і зупинка (в недозволеному місці – прим.ред.) можуть викликатися евакуатори", - наголосив він.

Водночас речник МВС запевнив, що поліцейські масово не вдаватимуться до цієї норми.

"Це не означає, що буквально відсьогодні вона почне застосовуватися масово, оскільки у поліцейських є багато інших функцій, зокрема, реагування на більш серйозні правопорушення і пов'язані з порушенням ПДР, і взагалі у зв'язку із загальною кримінальною активністю в містах, щоб повністю переключитися на евакуатори. Але повноваження такі вони мають і поступово в найболючіших точках центральних районів міст вони будуть це робити, щоб привчати водіїв паркуватися, не порушуючи норм закону", - пояснив Шевченко.

Окремо директор департаменту комунікації МВС зазначив, що патрульні поліцейські тепер мають право на місці оформляти постанову про правопорушення без складання протоколу, "але тільки у випадках, коли йдеться про безпеку дорожнього руху".

Нагадаємо, поліція відсьогодні офіційно замінила міліцію в Україні. Попри зміну назви, міліціонери існуватимуть іще рік до завершення реформи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація