У МВС запевняють, що арештанти з електронними браслетами далеко не тікають

У МВС запевняють, що арештанти з електронними браслетами далеко не тікають

МВС потребує у 100 разів більше браслетів. / Фото: ТСН.ua

Міліції бракує майже 50 тис. браслетів.

У МВС заперечили інформацію про втечу низки людей, які носили електронні браслети та знаходилися під домашнім арештом.

"Намагалися втекти, але ніхто далеко не втік. Були випадки, коли люди розрізали браслет. Але на будь-яке пошкодження браслет сигналізував про тривогу, і оператор бачив це на пульті. Ті люди, які намагалися це зробити, перемінили відносно комфортні умови перебування під арештом вдома на слідчий ізолятор", - розповів в. о. начальника управління зі зв'язків із громадськістю МВС Сергій Бурлаков.

Він також заперечує, що браслет, який надягли на Петра Мельника, був контрабандним.

Зі слів Бурлакова, МВС через відкриті тендери придбало 527 якісних ізраїльських електронних браслетів, якими користуються в США та Німеччині. Він зазначив, що потреба міліції у цих пристроях значно більша, вона становить 50 тис. штук.

Бурлаков підкреслив, що часто домашній арешт застосовують без браслетів і арештовані не тікають.

Таким чином, МВС відповіло на закид депутата Верховної Ради Геннадія Москаля що буцімто багато арештованих, на яких вдягали електронні браслети, потікали з-під домашнього арешту. Москаль також попросив Генпрокуратуру перевірити, де зараз перебувають всі особи під домашнім арештом і відповідні електронні засоби спостереження.

Нагадаємо, що корумпований ректор Податкової академії Петро Мельник дав про себе знати через адвоката незадовго після втечі з-під домашнього арешту. Мельник зняв електронний браслет, за допомогою якого міліція мала слідкувати за пересуванням ув'язненого.

Повʼязані теми:

Наступна публікація