У Нацраді розповіли, що світить СТБ за скандальну передачу з російськими військовими

У Нацраді розповіли, що світить СТБ за скандальну передачу з російськими військовими

Фото: УНІАН

Регулятор розповів про всі можливі санкції.

У Національній раді з питань телебачення та радіомовлення розповіли, що світить телеканалу СТБ за трансляцію передачі "Битва екстрасенсів", в якій брали участь російські військові

Про це повідомляє очільник Нацради Юрій Артеменко, передає Ліга. Бізнес.

"Насправді у нас всього чотири види санкцій. Ми можемо прийняти до відома наявність порушень, накласти штраф або винести попередження. Крайній захід - звернення до суду для позбавлення ліцензії. Більше у нас немає нічого", - сказав він.

"Треба з'ясувати, чи була там популяризація силових органів або це просто розмова. Я особисто не можу спрогнозувати якесь рішення, тому що нас сім чоловік, і повірте, у кожного є своя думка. Тому яке буде рішення - мені важко сказати. У будь-якому випадку я - як би це не звучало, як би хто не обурювався - приймаю той факт, що Бородянський вийшов і вибачився. Я приймаю факт або беру до уваги, як хочете, то, що вони зняли цю програму", - наголосив Артеменко.

За його словами, зняти цикл програм з ефіру коштує близько 7 млн гривень і це великий удар по каналу.

"Вони звільнили людей, але треба подивитися, кого звільнили. Не думаю, що вони звільнили прибиральниць, це теж перевірка покаже. Зрозуміло, що не Бородянський дивиться програму перед випуском. Мені здається, що Бородянський, судячи з його реакції, сказав би: давай відкладемо", - додав він.

Нагадаємо, 15 січня український телеканал СТБ показав епізод передачі "Битва екстрасенсів" за участю російських військових. Один з них зізнався, що воював на Донбасі. Вказану програму знімає російський канал ТНТ. У передачі брали участь шестеро чоловіків, одягнених у камуфляж без відзнак.

Згодом голова правління ЗАТ "Міжнародний Медіа Центр - СТБ" Володимир Бородянський заявив про рішення припинити показ програми "Битва екстрасенсів" виробництва телеканалу ТНТ та звільнити співробітників, які допустили вихід програми в ефір.

Повʼязані теми:

Наступна публікація