У "Народному фронті" пообіцяли, що Царевич не буде суддею довічно

У "Народному фронті" пообіцяли, що Царевич не буде суддею довічно

Фото: ТСН.ua

Депутати заблокують призначення скандальних суддів.

Народний депут від "Народного фронту" Леонід Ємець заявив, що скандальні судді Царевич, Кицюк і Вовк, які ухвалювали рішення проти євромайданівців, не отримають звання довічних суддів, оскільки за це рішення не проголосує парламент.

Ємець попередив, що наразі Верховна Рада може заблокувати призначення одіозних суддів довічно, але ситуація зміниться, коли Україна виконає поради Венеціанської комісії і зробить цей процес незалежним від парламенту.

"Ми можемо зробити це лише тоді, коли ми повністю змінимо увесь суддівський склад. З цими каші не звариш. Ми вже два роки пробуємо і прийшли до дуже простої думки – ми можемо прийняти закон і впорядкувати їх (суддів) діяльність, але з тими конкретними суддями чесного судочинства не бачити", - сказав Ємець в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Нагадаємо, ще в липні минулого року генпрокурор Віктор Шокін направив у Вищу кваліфікаційну комісію суддів клопотання про відсторонення від посад скандальних суддів Печерського райсуду Києва Оксани Царевич та Сергія Вовка.

Слідчі вважають, що Царевич та Вовк можуть перешкоджати кримінальним провадженням, в яких вони є фігурантами. Зокрема, під виглядом необхідності розгляду судових справ уникати слідства і суду. Також вони мають можливість впливати на інших осіб, що можуть бути допитані під час розслідування.

Царевич обвинувачували у зловживанні службовим становищем, а також у свідомо неправомірних рішеннях у справах щодо активістів Автомайдану. Сергій Вовк підозрюється у зловживанні службовим становищем та винесенні завідомо неправосудного рішення у цивільній справі. Обидва перебували на волі, термін відсторонення від роботи вже сплив.

Ємець пообіцяв, що Рада не проголосує за довічне суддівство Царевич

Ємець пообіцяв, що Рада не проголосує за довічне суддівство Царевич

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація