У НАТО очікували російську агресію проти України

У НАТО очікували російську агресію проти України

Фото: nato.int

У НАТО наголосили, що Росія планувала розгорнути агресію не лише проти України

Для НАТО не стала несподіванкою агресія РФ проти України. Про це сьогодні заявив заступник генсекретаря альянсу Александр Вершбоу, пише "Європейська правда".

За його словами розгортання такого сценарію між Україною та Росією у НАТО допускали ще до початку російської агресії.

"Російська агресія не стала великим сюрпризом, беручи до уваги те, що відбулося в Грузії в 2008 році. Ми розуміли, що повага до суверенітету не є великою цінністю", - сказав Вербшоу.

При цьому представник НАТО наголосив, що РФ готувалась до агресії не лише стосовно України, додавши, що активність РФ поблизу кордонів НАТО було зафіксовано ще три роки тому.

При цьому, він наголосив, що альянс не визнає анексії Криму Росією та продовжить підтримувати Україну.

"Спроби Росії виправдати нелегальну анексію ґрунтуються на софістиці та викривленні фактів", - заявив Вербшоу.

Нагадаємо, адміністрація США обізнана про прольоти російських винищувачів в небезпечній близькості від американського есмінця в Балтійському морі Donald Cook і вважає їх такими, що "не відповідають нормам поведінки військових".

Міністерство оборони РФ відкинули звинувачення Білого дому в порушеннях правил взаємодії бойових літаків та кораблів в нейтральних водах та в міжнародному повітряному просторі. У РФ наголосили, що американський есмінець Donald Cook був у 70 км від російської військово-морської бази Росії, де екіпажі літаків Су-24 проводили навчання

Що ж стосується Криму, то сьогодні президент Росії Володимир Путін заявив, що протягом двох-трьох тижнів Росія збирається запустити в окупований Крим четверту лінію енергомоста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація