У найбільш криміногенні районни Рівненщини направили немісцевих поліцейських

У найбільш криміногенні районни Рівненщини направили немісцевих поліцейських

У найбільш криміногенні районни Рівненщини направили немісцевих поліцейських

Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

Правоохоронці працюватимуть у селах, де більшість людей нелегально видобувають бурштин.

На Рівненщині відкрили чотири поліцейські станції. Це мобільні групи у складі восьми немісцевих правоохоронців, які допомагатимуть дільничним у найбільш криміногенних районах. Працюватимуть вахтовим методом переважно у селах, де більшість населення працює на незаконних бурштинових видобутках, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Прикордонне село Старе - одне з найбагатших на Рівненщині. Раніше люди тут жили збором ягід та грибів. Нині - незаконно видобувають бурштин.

До роботи на поліцейських станціях відібрали немісцевих співробітників. Вони допомагатимуть дільничним, яких тут лише двоє. Підрозділ забезпечений спецзасобами та зброєю, однак застосовувати її без потреби заборонено. Поки поліцейські оглядають майбутнє помешкання у сільському клубі, люди збираються у центрі. Появі правоохоронців у селі не надто раді.

"Дільничних у нас тут багато, а толку з них мало. Вони тут не потрібні", - каже дідусь з числа місцевих.

". Ваші правоохоронці неділю ще побудуть, а через дві неділі їх поб'ють", - каже місцева жителька.

Подолати головну проблему Полісся - незаконний видобуток бурштину - поліція не береться. Адже розуміють, що десяток поліцейських чотирьохтисячне село не вгамують. Тому намагатимуться спочатку принаймні порозумітися з місцевими. .

"Громада дуже здивована, громада в деякій мірі налякана, тому що вони ніколи не могли подумати, що буде така реакція влади, що ми прийдемо і будемо надавати поліцейські послуги. Більшість з них керувались чутками, що ми будемо займатися утисками їх свободу, волевиявлення", - каже Сергій Князєв, керівник Нацполіції Рівненської області.

Зауваживши, що селяни налаштовані дуже агресивно, нову поліцейську команду вирішили поселити у сусідньому – більш спокійному селі Заболоття.

Працюватимуть поліцейські станції на Рівненщині поки що два місяці в експериментальному режимі.

Нагадаємо, голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе підписала доручення про створення оперативного штабу по боротьбі з нелегальним видобутком бурштину. За її словами, в штаб увійдуть представники блоку громадської безпеки Нацполіції, кримінального блоку та патрульної служби. Загальна чисельність - 150 чоловік.

Кореспондент ТСН Олена Семенович

Поліцейські станції відкрили на Рівненщині для зупинки незаконного видобутку бурштину

Поліцейські станції відкрили на Рівненщині для зупинки незаконного видобутку бурштину

Повʼязані теми:

Наступна публікація