У Нідерландах затримали українця з 150 кг кокаїну

У Нідерландах затримали українця з 150 кг кокаїну

У Нідерландах затримали українця з 150 кг кокаїну

Фото: ГУ Національної поліції в Києві

Наркотики правоохоронці виявили під час огляду судна "Carolina Star".

У Нідерландах у місті Роттердам правоохоронці затримали українця, який намагався перевезти близько 150 кг кокаїну.

Наркотики правоохоронці виявили під час огляду судна "Carolina Star" повідомили у прес-службі Держприкордонслужби, пише УНІАН.

У службі повідомили, що на обшуки вплинула інформація про існування наркотрафіку з Південної Америки до Західної Європи. Саме це сприяло оперативно-розшуковим підрозділам встановити ряд осіб, причетних до міжнародного злочинного угруповання, а також отримати достовірну інформацію про дату та спосіб відправки до Європи великої партії кокаїну (біля 160 кг) на судні "Carolina Star" (прапор Ліберії).

"В рамках оперативної взаємодії із колегами з країн ЄС 26 травня прикордонники поінформували про дану поставку Європол. У листі було надано інформацію щодо судна, особистих даних наркокур'єра (громадянина України) та навіть ймовірних місць облаштування схрону", - зазначили у відомстві.

Цю інформацію також підтвердили й представники Європолу.

Наразі тривають подальші спільні заходи, спрямовані на встановлення повного кола причетних осіб (у тому числі громадян України).

Нагадаємо, у Києві під час огляду поліцейські вилучили у двох чоловіків 2,5 кілограма амфетаміну та обладнання для його виготовлення: їм світить 12 років у в'язниці. Двоє киян віком 24 та 28 років деякий час тому налагодили виготовлення та збут психотропної речовини у квартирі.

Загальна вартість вилученого наркотичного засобу за цінами "чорного ринку" становить близько півтора мільйона гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація