У Норвегії розбився автобус з українцями, є загиблі

У Норвегії розбився автобус з українцями, є загиблі

Автобус, в якому перебувала 41 людина, розбився за 100 км від міста Олесунд.

Внаслідок катастрофи туристичного автобуса у норвезькому місті Валлдал загинув один громадянин України, також є постраждалі. За даними норвезьких ЗМІ, загинув український тренер. Ім'я його не називається.

Водночас, як повідомили в МЗС, ввечері 30 близько 18:00 за 100 км від міста Олесунд сталася аварія. Родичі загиблого та поранених вже поінформовані.

Як йдеться у повідомленні, за даними поліції, загалом в автобусі перебувала 41 особа, усі вони, в тому числі водій та керівник групи - громадяни України.

Одна людина загинула, від 8 до 10 пасажирів отримали важкі травми та вже доправлені до лікарні. Водночас, за даними норвезького видання NRK.no, госпіталізували 14 осіб.

Причина аварії поки що невідома. Як пишуть місцеві видання, автобус просто з'їхав з дороги і перекинувся на кришу. Туристи направлялися до популярної в Норвегії "Тропи тролей" (Trollstigen).

Фото: NRK

Як повідомили в МЗС, члени групи, які не потребували госпіталізації, будуть розміщені у найближчих до місця аварії готелях. На місці ДТП перебували вертоліт та машини швидкої допомоги, а також пожежники.

"Посольство тримає розвиток ситуації на особливому контролі, підтримує постійний контакт із керівником групи, туроператором та представниками правоохоронних органів", - повідомили в МЗС. 

Фото: aftenposten.no

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація